Ahmed A. 2 jaar de cel in voor overval Veldt’s Toko

1973

AKERSLOOT – De dakloze Ahmed A. (25) moet 2 jaar de cel in wegens het medeplegen van een overval op Veldt’s Toko in Akersloot.
 
Op 29 december 2018 rond sluitingstijd werd Veldt’s Toko door twee mannen overvallen. De winkelier werd door de andere dader onder bedreiging van een mes in een stoel geduwd. A. haalde geld uit de kassa en nam twintig pakjes sigaretten mee. Hoewel Ahmed A. niet de initiatiefnemer was, heeft hij met zijn handelingen er wel voor gekozen zijn volledige medewerking te verlenen aan de winkeloverval, wat de rechtbank hem ten volle aanrekent.
 
Door het handelen van Ahmed A. heeft hij niet alleen het gevoel van veiligheid van de winkeleigenaar aangetast, maar heeft hij ook bijgedragen aan een breder gevoel van onveiligheid in de maatschappij omdat de overval plaatsvond op een voor het publiek toegankelijke plaats, rond winkelsluitingstijd. De eigenaar van Veldt`s Toko heeft in de rechtbank verteld over de nare gevolgen voor hem en dat hij door het voorval heeft overwogen zijn zaak te sluiten, maar daar omwille van zijn aanstaande pensionering toch van afgezien te hebben.
 
Beide daders hadden een buit aan 1415 euro aan contant geld gestolen. De rechtbank kende het slachtoffer €1391,68 schadevergoeding toe.