Auto in tweeën gebroken bij zwaar ongeval

1422

AKERSLOOT – De hulpdiensten werden zondagochtend 19 mei rond vijf over zes gealarmeerd voor een zwaar ongeval op de A9 ter hoogte van Akersloot.

 
Ter plaatse bleek dat een automobilist met zijn auto door een nog onbekende oorzaak van de weg was geraakt en met de zijkant tegen een boom was gekomen. Door de botsing met de boom brak het voertuig in twee stukken. De bestuurder en bijrijder kwamen in de berm tot stilstand en het achterste gedeelte van de auto kwam tegen de middengeleider tot stilstand.
 
Vanwege de ernst van de melding werden gelijk alle hulpdiensten opgeroepen waaronder het Mobiel Medische Team uit Amsterdam en werd de gehele A9 in de richting van Alkmaar afgesloten. Het MMT kwam met de helikopter ter plaatse en landde op de A9. In de auto zaten 2 mannen die met wat ondersteuning zelf het voertuig konden verlaten. Beide mannen zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
 
De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. Rond acht uur was de A9 weer open.