Auto te water langs A9

1692

AKERSLOOT – De hulpdiensten werden vrijdagavond laat rond vijf over half twaalf gealarmeerd voor een voertuig te water langs de A9 bij Akersloot.
 
Direct werd er door de hulpdiensten groot opgeschaald. Brandweer Uitgeest, Krommenie, Velsen Zuid en de brandweerduikers werden gealarmeerd voor het ongeval. Ook werden er twee ambulances en de traumahelikopter uit Amsterdam naar het ongeval gestuurd.
 
Ter plaatse bleek de automobilist komende uit de richting van Beverwijk uit de bocht te zijn gevlogen op de afrit van de A9. De automobilist vloog daarna met zijn auto door de middenberm, over de oprit en kwam in de naast gelegen sloot tot stilstand.
 
De drie inzittenden konden zichzelf uit de auto bevrijden. Echter, verklaarde dat geen van de drie inzittenden de bestuurder was van het voertuig. Hierop is met een politiehond de omgeving afgezocht om de mogelijke bestuurder te traceren. Deze is niet meer aangetroffen.
 
De drie inzittenden zijn door de ambulance gecontroleerd op eventuele verwondingen maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.