Brandweer Akersloot twee keer uitgevaren

1410

AKERSLOOT – Brandweer Akersloot is de afgelopen week twee keer gealarmeerd om uit te varen met de blusboot.
 
Donderdagavond 31 maart rond elf uur werd de brandweer gealarmeerd om uit te varen naar Koedijk. Hier zou een persoon te water zijn geraakt. Nog voordat de brandweer van Akersloot ter plaatse was werd de vrouw door brandweerduikers uit het water gehaald en kon de brandweer van Akersloot omkeren en terug naar Akersloot.
 
Op zondagochtend 3 april werd de brandweer rond tien voor twaalf gealarmeerd voor een brand scheepvaart in Alkmaar. Hier is de brandweer wel ter plaatse geweest en heeft de brandweer van Alkmaar geassisteerd bij de bestrijding van de brand. Het ging hierbij om een “woonboot”. Deze is door de brand onbewoonbaar geworden.
 
Aangezien Akersloot veel water in de omgeving heeft (Alkmaardermeer/Uitgeestermeer) is de Brandweer van Akersloot in het bezit van een blusboot. Deze boot is volledig uitgerust voor brandweertaken. De boot heeft een buitenboordmotor van Honda met 130pk. Met de 130 pk BB motor is de boot in staat om met vijf bemannings-leden aan boord en een volledig uitrusting voor brandbestrijding een snelheid van 60 km/uur te halen.
 
In de boot staat een permanente Phoenix 23 millennium motorspuit met twee pomp uitgangen. Op de boeg van de boot staat een HH 1260 Pn 16 waterkanon.