Burgeralert Whatsapp Groepen bundelen krachten

5710

HEILOO – AKERSLOOT – UITGEEST – LIMMEN – In de regio zijn al geruime tijd Whatsapp groepen actief. Het doel van de Whatsapp groepen is met elkaar waakzaam te zijn in eigen omgeving en verdachte situaties met elkaar te delen zodat het dievengilde minder kans krijgt om hun slag te slaan.
 
Gezien er in de regio meerdere Whatsapp Groepen actief zijn hebben de beheerders van de groepen de krachten gebundeld. Hieruit is één kerngroep ontstaan waarin de beheerders van de gemeentes Heiloo, Akersloot, Uitgeest en Limmen deelnemen (Kerngroep HAUL). Elke gemeente houdt zijn eigen Whatsapp groepen maar het beheer heeft actief overleg met de andere gemeenten.
 
Het doel hiervan is om de verdachte of opvallende situaties te delen met andere gemeentes zodat deze ook op de hoogte zijn van wat er afspeelt in de buurt. Hierop kunnen andere gemeentes eventueel actie ondernemen en de deelnemers waarschuwen.
 
De Whatsapp groepen vergroten hiermee hun slagkracht om nog meer deelnemers te bereiken en te informeren. Inmiddels vertegenwoordigen alle groepen samen bijna 1500 deelnemers.
 
Aanmelden voor de Whatsapp Groepen kan via de volgende manieren:
Uitgeest: Email met uw 06 nummer naar: burgeralert@112-uitgeest.nl
Akersloot: Email met uw 06 nummer naar: burgeralert@112-akersloot.nl
Heiloo: Email met uw 06 nummer en uw straat naar: buurtpreventieheiloo@gmail.com