Eis twee jaar cel na overval op Veldt’s Toko

1792

AKERSLOOT Het medeplegen van een overval op Veldt’s Toko in Akersloot komt de dakloze Ahmed A. (25) wat justitie betreft te staan op een gevangenisstraf van drie jaar waarvan een jaar voorwaardelijk aldus het Noord Hollands Dagblad. Op 29 december werd de eigenaar van de eenmanszaak rond sluitingstijd door twee mannen overvallen.
 
De winkelier werd door de mededader van A. onder bedreiging met het mes in een stoel gedrukt. Het mes bleef overigens volgens de aangever onder een doek verborgen.
 
Sigaretten
Intussen pakte A. geld uit de kassa en griste hij een twintigtal pakjes sigaretten mee. De buit bestond uit 1415 euro aan contant geld.
 
Het was de derde keer dat de nu 77-jarige eigenaar van de winkel was overvallen. De vorige beroving vond in 2010 plaats. Hij had in december overwogen zijn zaak direct te sluiten. Dat gaat dit jaar alsnog gebeuren, maar nu in verband met zijn gevorderde leeftijd. De winkelier vorderde 750 euro smartengeld en ruim zeshonderd euro aan niet verzekerde schade.
 
Vriend
Getuigen hadden op 29 december de overvallers een huis in Akersloot zien binnengaan. Het ging om de woning van een vriend van de daders, die verder niets met de beroving te maken had.
 
A. verklaarde dat het initiatief van zijn mededader was uitgegaan. Die had ook het mes bij zich. Hij zou aanvankelijk verklaard hebben, dat hij een schuld wilde gaan innen bij een kennis. De medeverdachte moet nog terechtstaan. Uitspraak op 5 juli.
 
Bron: Noord Hollands Dagblad