Inbraak heterdaad

2072

AKERSLOOT – Omstreeks 20:15 uur werd de politie met spoed richting Akersloot gestuurd in verband met een woninginbraak. De meldster zag dat er iemand uit het slaapkamerraam stapte en bedacht zich geen moment en belde 112.
 
Terwijl de meldster de centralist aan de lijn had en de situatie door gaf, werd de politie uit Castricum en Alkmaar met spoed richting Akersloot gestuurd. De crew van de politiehelikopter was tijdens de surveillance voor een vermissing onderweg naar Heerhugowaard toen de melding binnenkwam.
 
De vermiste jongen in Heerhugowaard werd aangetroffen en hierdoor kon de politiehelikopter assistentie verlenen in Akersloot. De politiehelikopter en de collega’s op de grond hebben in en rondom Akersloot gezocht.
 
De meldster zag na de inbraak dat de inbrekers in een voertuig stapte en ervandoor gingen. De meldster twijfelde geen moment en maakte een foto van het voertuig. Ter plaatse heeft de politie de foto van het voertuig gedeeld met de overige collega’s op straat en de crew van de politiehelikopter.
 
Ondanks de uitgebreide zoekslag heeft de politie niemand meer aangetroffen. De politie heeft de aangifte genoteerd en de inbraak zal verder in onderzoek worden genomen.