Inbrekers aangehouden

1861

AKERSLOOT – Door een goede melding van een getuige kon de politie op vrijdagmorgen twee verdachten van inbraak aanhouden. Het gaat om Amsterdammers van 21 en 22 jaar oud.
 
Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat er geprobeerd werd in te breken in een woning aan de Simon Pauwelslaan in Akersloot. Drie mannen waren er echter vandoor gegaan in een personenauto. De getuige had het kenteken genoteerd en had dit doorgegeven aan de politie.
 
Tijdens een zoektocht in de omgeving werd de auto op een parkeerterrein van Van der Valk aangetroffen. Twee van de verdachten werden ter plaatse gevonden. Zij probeerden zich tussen andere geparkeerd staande auto’s te verbergen. De (mogelijk) derde verdachte werd niet gevonden. Ook de inzet van politiehonden leverde geen resultaat op. De verdachten werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
 
Later op de dag werd een tweede inbraak in Akersloot gemeld. Deze keer aan de Mendelssohnstraat. De bewoners waren afwezig. De voordeur was opengebroken en het huis doorzocht. Forensische Opsporing van de politie doet sporenonderzoek naar mogelijk verband met de andere inbraak.