Kentekenplaten dieven aangehouden bij Akersloot

1068

politieHAARLEM/AKERSLOOT – De politie ziet tijdens een onopvallende surveillance zondagavond rond 11 uur op de Schoterweg te Haarlem een voertuig staan met een Roemeens kenteken.

 
Uit het voertuig loopt een persoon naar de overzijde van de weg en haalt van een daar geparkeerd voertuig de twee kentekenplaten. Het voertuig is daarop weer gaan rijden en stopt op de vluchtstrook van de N208 te Velsen. Daar wordt alvast één kentekenplaat gewisseld. Later wordt op de A9 ter hoogte van het tankstation op de vluchtstrook de andere kentekenplaat gewisseld. Het voertuig stopt vervolgens bij het tankstation om de benzinetank vol te gooien. Na het tanken is het voertuig zonder af te rekenen verder gereden.
 
Hierop wordt besloten het voertuig vlak voor de afrit Akersloot staande te houden waarbij vier verdachten worden aangehouden. Het gaat om twee mannen van 23 jaar oud en twee mannen van 25 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het voertuig wordt tevens op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen voor nader onderzoek.