Overval postagentschap Akersloot [UPDATE]

1252

2014-04-11 21.23.49 (Medium)AKERSLOOT – Vanavond is er een overval gepleegd op een postagentschap aan het Akerhof in Akersloot. Politie had direct na de melding van de overval alle toegangswegen van en naar Akersloot afgesloten om de daders te pakken.
 
De 2 daders waren te voet gevlucht over de Rembrandtsingel richting de Binnengeest in Akersloot. Inmiddels heeft de politie 2 personen van 15 en 16 aangehouden. De politie kon nog niet zeggen of dit daadwerkelijk de daders zijn.
 
De daders zijn vermoedelijk met de fiets gevlucht. De daders hebben zich tijdens de vlucht omgekleed aan de Hooggeest in Akersloot bij het pad naar de Noordermolen. Een getuigen heeft ze daar gezien. Daar zijn ook spullen teruggevonden die zijn weggenomen uit het postagentschap.
 
Op het industrieterrein Boekelermeer in Alkmaar zijn ook vermoedelijk spullen gevonden van de daders. Dit betreft een fiets en een rugzak. Op dit moment wordt bekeken of de gevonden spullen aan de verdachten kunnen worden gelinkt. Politie heeft bij het postagentschap onderzoek gedaan. Bij de overval is niemand gewond geraakt.
 
De politie was blij met de Burger Alert Whatsapp groepen Akersloot waardoor zijn waardevolle tips hebben ontvangen. Via het Facebook account van 112-Akersloot.nl kwam één van de eerste meldingen binnen dat een getuigen 2 jongens had zien wegrennen over de Binnengeest. De getuige heeft hierop direct de politie gebeld.
 
2014-04-11 21.23.49 (Medium)